Filmy te ukazują różne aspekty owych obozów FEMA. Ogólnie jest ich ponad 600, niektóre posiadają gazowe komory egzekucyjne, wszystkie posiadają wyjątkowe zabezpieczenia przez ewentualną ucieczką, jak użycie pistoletów z ładunkami elektrycznymi, tzw. tazerów i wiele innych rzeczy, raczej dla człowieka nieprzyjemnych.
Najbardziej przygnębiające jest to, że w wielu tych obozach są plastykowe trumny, trumny, w których może się zmieścić 6 ciał.
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 12:38 pm
Drugi film nie działa od razu mówię, pojawia się "Ten film wideo jest niedostępny w Twoim kraju z powodu ograniczeń wynikających z praw autorskich."
Co do obozów, jeśli tylko są tam wkładani przestępcy wyższej rangi, jak zabójcy czy gwałciciele (dla np. drobnego złodzieja to jest jednak zbyt ciężka kara), to ja nie mam nic przeciwko. Tak powinno wyglądac więzienie, to ma byc kara, a nie jak u nas w więzieniu są lepsze warunki niż u niejednego przestępcy w rodzinnym domu. Tylko niepokojące są te komory gazowe i tyle tych trumien, po co ich aż tyle? Dla więźniów którzy by umarli naturalną śmiercią podczas pobytu w obozie starczyłyby góra 3. Widac na pierwszy rzut oka, że to nic dobrego nie wróży.
to zawsze bedzie problemem jaka kara i w ogole
ale podstawa jest taka (dla mnie) ze kara musi byc dotkliwa
to musi byc cos co dokucza, meczy itd
obozy to przesada bo samo przygotowanie wielu wielu miejsc nie wrozy nic dobrego dla sprawiedliwego procesu ( przez co na pewno sa i beda przypadki niewinnych ludzi ktorzy koncza w czyms takim)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum