Mam nadzieje, że nigdy nie będę zmuszona wybierać. Jednakże jeśli będę, wydaje mi się na chwilę obecną, że wybrałabym przyjaźń. Uważam, że i miłość i przyjaźń są najważniejszymi rzeczami w życiu człowieka, jednak trzeba przyznać, że nie istnieje związek idealny, w którym osoby są ze sobą zgodne 'jak jeden mąż'. A przyjaciel wysłucha, pomoże. Jak na razie, nie mam i nie miałam problemów z przyjaciółmi, ufam im i nigdy jeszcze mnie nie zawiedli. A miłość jest zdradliwa i już nie raz, cierpiałam przez osobę, którą kochałam. Dlatego więc, wybrałabym przyjaźń.
_________________ Licze na palcach lata szare,
i tylko czasem przemknie myśl,
przecież nie jestem tu za karę.
Dziś czuje się jak mrówka,
gdy jakiś but tratuje jej mrowisko.
Czemu mi dałeś wiare w cud, a potem odebrałeś wszystko?
Do puki się nie pokocha kogoś tak strasznie mocno, do putry przyjaźń jest ważniejsza. Jak ma się to szczęście i znajduje się w końcu tą jedyną osobę to wszystko sie zmienia. Przewartościowuje się świat i jakiekolwiek wybory przestają istnieć.
Powodzenia wszyscy ci którzy jeszcze wybierają przyjaźń. Miłego przewrócenia Waszego świata do góry nogami ;]
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 5:54 pm
Przyjaźń, bo bez przyjaciół nie da się funkcjonować, a miłość nie istnieje bez przyjaźni. A poza tym to jestem przywódcą i nie wybierał bym tylko połączył to w całość ;D
Hmm... Przyjaźń jest ważna... a po przyjaźni nic nie szkodzi na drodze do miłości. ; ))
chcąc nie chcąc najpierw musi być przyjaźń żeby to uczucie mogło się przerodzić w miłość .
A jezeli się nie uda zyskujemy wartościowego przyjaciela ; d
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 5:45 pm
Witam.Nie chciałem zakładać nowego tematu więc piszę tu bo tutaj to chyba nawet pasuje.Otóż mam taki problem... Poznałem super dziewczynę, nie będę się rozpisywał jaka jest bo to nie o to chodzi.Między nami super się układało, od razu wiedziałem, że to nie będzie zwykła znajomość.Mogłem zapytać ją o chodzenie, ale postanowiłem trochę jeszcze poczekać-znaliśmy się dość krótko(3/4miesiące).Jednak od pewnego momentu coś zaczęło się psuć, widać było, że przestała się interesować mną tak jak kiedyś.Ja szalałem za nią tak jak zawsze... Zauważyłem wkońcu, że rozmawia często z innym chłopakiem.Zmusiło mnie to do rozmowy z nią-powiedziała, że to tylko kolega w co nie chciało mi się wierzyć bo to tłumaczyło by te pogorszenie stosunków między nami.Postanowiłem to ratować i powiedziałem jej co naprawdę do niej czuje.W odpowiedzi usłyszałem,że i owszem ona też myślała, że coś z tego wyjdzie, ale w pewnym momencie zaczęła traktować mnie tylko jako przyjaciela i pogodziła się z tym.Zapytana dlaczego zaczęła postrzegać mnie tylko jako przyjaciela powiedziała, że sama dobrze tego nie wie.Teraz najprawdopodobniej jest z tym drugim-.- I teraz rodzi się pytanie-jak nie dać się zaszufladkować jako przyjaciel?Czego należy się wystrzegać?Da się z tego jeszcze jakoś wybrnąć?No i wkońcu co zrobić żeby zaczęła myśleć, że podjeła jednak złą decyzję i pomyślała o powrocie...
Oba te uczucia są bardzo ważne i chyba nie da się bez nich żyć. Ale myślę, że może być tak i wtedy moim zdaniem jest najlepiej kiedy osoba która kochamy i z którą jesteśmy, jest także naszym przyjacielem, gdyż miłość w znacznym stopniu opiera się właśnie na tym uczuciu.
Chyba można powiedzieć, że bez przyjaźni nie ma takiej prawdziwej miłości, bo czy można kochać swojego wroga??
_________________ Uważaj na swoje myśli-stają się słowami
Uważaj na swoje słowa-stają się pragnieniami
Uważaj na swoje pragnienia-stają się czynami
Uważaj na swoje czyny-stają się twoim charakterem!
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 11:00 am
Zależy o jakiej przyjaźni mówimy,czy damsko męskiej czy typowo męskiej. Wg mnie miłość jest oczywiscie numerem 1,przyjaźń często miewa na nią destrukcyjny wpływ.
Ja wybrałbym miłość. Ale nie normalną. Miłość do rodziny. Ja chcę wiedzieć że zawsze mi pomoże. A jeżeli miałbym wybierać, a obojętnie co bym wybrał, to nie wpływałoby to na relacje pomiędzy mną a rodziną to oczywiście przyjaźń Nie ma to jak kumpel z którym wyskoczę na piwo ;>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum